De belangrijkste functies van de BIQS software voor opleidingscentra

Student die aan een laptop zit en schrijft en allerhande software ziet rondvliegen

BIQS Opleidingssoftware: efficiënt beheren, meer tijd voor lesgeven

In het hart van het onderwijs ligt de missie om kwaliteitsvolle opleidingen te bieden en studenten te begeleiden op hun leerpad. Administratieve rompslomp mag geen struikelblok vormen in deze missie. BIQS Opleidingssoftware fungeert als een krachtige bondgenoot, die jouw onderwijsinstelling naar een hoger niveau tilt door de aanzienlijke vermindering van administratieve lasten. Ontdek de uitgebreide voordelen die onze software te bieden heeft en ervaar de transformatie die uw opleidingscentrum kan doormaken.

Efficiënt beheer van planningen en roosters

 • Intuïtieve planningstool: maak en beheer roosters met een gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface, waardoor planningen moeiteloos tot stand komen.
 • Geoptimaliseerde koppelingen: integreer lokalen, docenten, materiaalbehoeften en lestijden voor een efficiënte planning die rekening houdt met alle factoren.
 • Flexibele aanpassingen: wijzig roosters eenvoudig en snel, zonder te worstelen met ingewikkelde procedures, waardoor je vlot kunt inspelen op onverwachte wijzigingen.
 • Tijdsbesparing: verminder de tijd die je besteedt aan planning en beheer, en investeer deze in de kerntaken van jouw opleidingscentrum.
 • Geavanceerde functies: maak gebruik van conflictdetectie, automatische roostering, resourceoptimalisatie en simulaties om optimale planningen te creëren.
 • Integratie met externe systemen: koppel de software met jouw HR-systeem, lokalenbeheersysteem of andere relevante systemen voor een naadloze workflow.

Naadloze inschrijvingsprocessen

 • 24/7 online inschrijving: studenten kunnen zich eenvoudig online aanmelden via jouw website, waardoor inschrijvingen op elk moment en op elke locatie mogelijk zijn.
 • Betalingsintegratie: koppel diverse online betalingsplatforms voor een efficiënte verwerking van inschrijvingsgelden, automatische incasso's en flexibele betalingsmogelijkheden.
 • Automatisch wachtlijstenbeheer: beheer wachtlijsten automatisch en informeer cursisten proactief wanneer er een plaats beschikbaar komt, waardoor je een transparante en efficiënte wachtlijstwerking garandeert.
 • Volledige integratie: alle inschrijvingsgegevens worden centraal opgeslagen in de software, waardoor je over een gedetailleerd en geordend overzicht beschikt.
 • Klantportaal: bied studenten een gebruiksvriendelijk portaal om hun inschrijvingen te beheren, cursusmaterialen te downloaden, hun profiel te bewerken en te communiceren met jouw team.
 • Aanpasbare formulieren: ontwerp inschrijvingsformulieren die perfect aansluiten op jouw specifieke behoeften en vereisten.

Student aan een laptop met notitieblok

Efficiënte aanwezigheidsregistratie

 • Diverse registratiemethoden: studenten kunnen hun aanwezigheid registreren via QR-codes, NFC-tags, gezichtsherkenning, handmatige invoer of via een mobiele app, waardoor flexibiliteit en gebruiksgemak gegarandeerd zijn.
 • Realtime updates: volg de aanwezigheid van cursisten live, ontvang notificaties bij afwezigheid en monitor absenteïsmepatronen nauwkeurig.
 • Geavanceerde rapportage: krijg diepgaand inzicht in absenteïsmepatronen, identificeer potentiële problemen en koppel de aanwezigheidsdata aan leerresultaten voor een compleet beeld.
 • Analyse per student: volg de aanwezigheid per student en per les, evalueer de impact van afwezigheid op leerprestaties en stel gerichte ondersteuningsmaatregelen op.
 • Integratie met lesroosters: automatiseer de aanwezigheidsregistratie op basis van geplande lessen en koppel deze met andere systemen voor een efficiënte workflow.

Betrouwbare evaluaties

 • Ontwerp online evaluaties: maak eenvoudig evaluaties met diverse vraagtypes zoals multiple choice, open vragen, Likert-schalen, essays, case studies en zelfs peer-to-peer evaluaties. Pas de evaluaties aan naar verschillende doeleinden, cursussen en leerniveaus.
 • Deel via e-mail of portaal: verstuur evaluaties via e-mail of het online portaal van jouw opleidingscentrum. Plan automatische verzendingen op basis van deadlines en herinner studenten proactief om deel te nemen.
 • Analyseer de resultaten: krijg gedetailleerde rapporten met prestatie-indicatoren, leerpunten, gemiddelde scores en distributies. Identificeer sterke en zwakke punten van zowel individuele studenten als de volledige groep.
 • Anonimisering: behoud de anonimiteit van cursisten indien gewenst, zodat eerlijke en open feedback gegarandeerd wordt.
 • 360 graden feedback: implementeer 360 graden feedbackrondes waarbij studenten, docenten, peers en zelfs externen feedback kunnen geven, wat bijdraagt aan een holistisch beeld van de leerprestaties.
 • Benchmarking: vergelijk jouw evaluatieresultaten met de resultaten van andere instellingen of de sector als geheel om te zien hoe jouw studenten presteren in vergelijking met benchmarkgroepen.

 

BIQS: Jouw partner in efficiëntie

BIQS is jouw partner in efficiëntie als het gaat om het beheer van opleidingscentra. Onze software is niet alleen gebruiksvriendelijk, schaalbaar en aanpasbaar aan jouw specifieke behoeften, maar we bieden ook uitgebreide ondersteuning, van implementatie tot training en doorlopende ondersteuning. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe BIQS jouw opleidingscentrum kan transformeren en naar nieuwe hoogten kan tillen! Met onze software ben je verzekerd van een soepel en efficiënt beheer van planningen en roosters, naadloze inschrijvingsprocessen, een geavanceerde aanwezigheidsregistratie, betrouwbare evaluaties en een betrouwbare partner die klaarstaat om je te ondersteunen bij elke stap van je groei en ontwikkeling.

Heb je een vraag?
Ons team staat klaar