Blogs > Slim magazijnbeheer voor iedereen

Slim magazijnbeheer voor iedereen

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel tijd en moeite je zou kunnen besparen als je elk artikel in je magazijn nauwkeurig zou kunnen volgen, van het moment van ontvangst tot aan de klant? Stel je voor dat je volledige controle hebt over de serie- en lotnummers van je producten, en dat je met een enkele scan alle nodige informatie kunt oproepen. Dat is precies wat onze gekoppelde WMS-applicatie voor serie- en lotnummers bij BIQS mogelijk maakt.

Volledige tracering voor maximale gemoedsrust

Met onze innovatieve WMS-applicatie kun je elk lotnummer tot in detail volgen. Waarom is dit zo belangrijk? Stel je voor dat er een probleem opduikt met een specifiek lotnummer bij een klant. Dankzij onze applicatie kun je onmiddellijk zien welke klanten dit lotnummer hebben ontvangen en snel contact met hen opnemen. Hierdoor kun je proactief handelen, ongemak voor klanten minimaliseren en zelfs terugroepacties efficiënt uitvoeren.

Het terugroepen van toestellen wordt bijvoorbeeld een fluitje van een cent met onze applicatie. Je kunt precies zien welke klanten bepaalde toestellen met serienummers hebben ontvangen en zelfs de huidige locatie van deze toestellen in je magazijn identificeren. Dit betekent dat je in geval van een terugroepactie snel kunt handelen, de impact kunt beperken en je klanten op een professionele manier kunt informeren.

Voorkom verspilling en verlies van artikelen

Het beheren van vervaldatums van lotnummers wordt een naadloos proces met onze applicatie. Je krijgt een waarschuwing wanneer goederen in je magazijn bijna gaan vervallen. Deze goederen kunnen direct worden aangemerkt voor snelverkoop, zodat je ze niet hoeft weg te gooien. Zo minimaliseer je verspilling en maximaliseer je je winst.

Slimme controle van serienummers

Daarnaast kun je met onze applicatie een duidelijk overzicht krijgen van artikelen die al geruime tijd in je magazijn liggen. Dit helpt je om verouderde voorraden te identificeren en mogelijkheden voor verkoop te ontdekken. Bovendien kun je instellen dat klanten alleen lotnummers willen ontvangen die nog minimaal drie maanden geldig zijn. Dit voorkomt ongewenste verrassingen en geeft je orderpickers nauwkeurige informatie.

Geautomatiseerde voorraadcontrole voor efficiëntie

Onze gekoppelde tussentijdse telling is een krachtig hulpmiddel om je voorraad op peil te houden. Het systeem weet hoeveel goederen op een dag moeten worden uitgestuurd en kan automatisch aangeven wanneer er moet worden bijbesteld. Zelfs wanneer er goederen uit het bulkmagazijn moeten worden gehaald, zorgt ons systeem voor de juiste aanwijzingen.

Verhoog efficiëntie, verminder stress

De gekoppelde WMS-applicatie voor serie- en lotnummers van BIQS biedt de oplossing voor complexe magazijnuitdagingen. Met nauwkeurige tracering, automatische waarschuwingen en slimme voorraadcontrole verhoog je de efficiëntie en minimaliseer je fouten, wat resulteert in minder administratieve lasten en meer tijd om je te richten op je kernactiviteiten. Of je nu een groot magazijn runt of een kleine onderneming hebt, onze WMS-applicatie voor serie- en lotnummers is ontworpen om jou te ondersteunen. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog de kracht van onze gekoppelde WMS-applicatie, zodat je je magazijnbeheer kunt optimaliseren zoals nooit tevoren.

Heb je een vraag?
Ons team staat klaar