Blogs > Hoe BIQSDRIVE de administratie voor rijscholen vereenvoudigt

Hoe BIQSDRIVE de administratie voor rijscholen vereenvoudigt

Als eigenaar of medewerker van een rijschool, weet je als geen ander hoeveel tijd er kruipt in de planning en administratie van de leerlingen en instructeurs. Het beheren van de planning, facturatie en administratie zijn dan ook belangrijke taken in het dagelijkse beheer van je rijschool. Gelukkig is er BIQSDRIVE, dé optimale online software voor rijscholen die ervoor zorgt dat je deze taken op een snelle, optimale en intelligente manier kan uitvoeren.

Optimaliseer je tijd met BIQSDRIVE

Dankzij de cloud-based software van BIQSDRIVE heb je overal en altijd toegang tot je rijschoolplanning en -administratie, zonder dat je een applicatie hoeft te installeren. Inloggen kan eenvoudig via je webportaal, vanop eender welk apparaat en je kan meteen aan de slag. Hierdoor kan je meer tijd besteden aan wat écht van belang is: nieuwe leerlingen aantrekken en ze uitstekend begeleiden in hun leerweg naar het zelfstandig rijden.

Op maat van je rijschool

Iedere rijschool heeft zijn eigen manier van werken. Daarom hebben we voorzien dat onze planningssoftware zo gemaakt is dat het naar eigen wens kan worden ingesteld. De planning van je rijschool is bijvoorbeeld volledig instelbaar gaande van kleurgebruik tot kalenderweergave. Zo werken we met verschillende kleurtypes waarvan je zelf kan bepalen wat ze voorstellen. De weergave van de kalender kan je voor iedere planner optimaal filteren. Weergave per dag, 3 dagen, week of per maand en dit per instructeur of een groep van instructeurs.

Lessen plannen en annuleren

Lessen plannen voor je rijschoolinstructeur gaat uitermate vlot dankzij de drag-and-drop functie. Sleep de gewenste tijd in de agenda van een bepaalde instructeur en vervolledig het scherm met de lesinformatie. BIQSDRIVE maakt het jou makkelijk om snel meerdere lessen voor eenzelfde leerling in te plannen. We onthouden de laatst gebruikte lesinformatie die je ingaf waardoor je snel meerdere tijdvakken kan opvullen. Moet er een les geannuleerd worden? Geen probleem! BIQSDRIVE verwerkt dit automatisch in de facturatie door annulatieregels die je zelf kan instellen.

Snelle en automatische facturatie

De facturatie in je rijschool kan met de rijschoolsoftware van BIQSDRIVE nog sneller verlopen dankzij de functie automatische facturatie. Met één muisklik factureer je al je leerlingen die de komende weken in de rijschoolplanning staan en die nog niet gefactureerd zijn. Je hoeft ze alleen nog goed te keuren of te bewerken voor ze naar de klant vertrekken. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je de automatische facturatie laat lopen.

Kortom, BIQSDRIVE is dé ideale software voor elke rijschool die tijd wil besparen en zijn administratie wil vereenvoudigen. Wij staan steeds klaar om je te helpen en te ondersteunen bij het gebruik van onze software. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer informatie wenst of als je vrijblijvend een demo wilt aanvragen. We helpen je graag verder om je rijschoolbeheer te optimaliseren en je te laten focussen op wat écht belangrijk is: je leerlingen veilig en zelfstandig leren rijden.

Heb je een vraag?
Ons team staat klaar