Blogs > Efficiënte afhandeling van werkbonnen met een op maat gemaakte app van BIQS

Efficiënte afhandeling van werkbonnen met een op maat gemaakte app van BIQS

Werkbonnen, de ruggengraat van elk serviceteam, spelen een cruciale rol in het beheren van taken, het bijhouden van klantinformatie en het stroomlijnen van de facturatieprocessen. Helaas gaat er vandaag de dag nog steeds veel tijd verloren door het werken met papieren werkbonnen. Ze kunnen kwijtraken, blijven liggen in een administratieve stroom en zorgen voor vertraging in de afhandeling en facturatie. Maar wat als er een oplossing was die dit hele proces efficiënter en sneller kon maken? Bij BIQS hebben we de perfecte oplossing: een op maat gemaakte app voor het afhandelen van werkbonnen. In deze blogpost ontdek je hoe deze app het werk vereenvoudigt en je bedrijfsprestaties naar een hoger niveau tilt.

Het einde van papierwerk

Met de op maat gemaakte app van BIQS behoort het gedoe met papieren werkbonnen tot het verleden. In plaats daarvan kan al het werk digitaal worden afgehandeld. Zodra een taak is voltooid, kan de klant deze aftekenen in de app. Vervolgens ontvangt de klant bijna direct een kopie van de werkbon in de mailbox, en de facturatie kan zelfs geautomatiseerd worden. Dit betekent dat klanten sneller hun factuur ontvangen en jij sneller betaald krijgt. Een win-win situatie voor beide partijen.

Flexibiliteit en snelheid

Een van de grootste voordelen van de op maat gemaakte app van BIQS is de flexibiliteit die het biedt. Als er dringende afspraken tussenkomen, hoeft er niet heen en weer te worden gebeld. Het hoofdkantoor kan eenvoudig een extra werkbon toevoegen en toewijzen aan de technicus. Deze kan dan direct doorgaan naar de volgende opdracht. Dit vermindert de afhankelijkheid van papierwerk en zorgt voor een soepelere workflow.

Geen papieren rompslomp

Met de app kunnen technici zich concentreren op hun werk in plaats van op de papierwinkel erachter. Er hoeft niets met de hand te worden geschreven, wat tijd bespaart en de kans op fouten verkleint. Bovendien kunnen de benodigde materialen eenvoudig worden geselecteerd via de app. De technicus kan zelfs de voorraad in zijn bestelbus bekijken en deze gemakkelijk toevoegen aan de werkbon door middel van scanning. Zo wordt altijd het juiste artikel gekozen en worden fouten geminimaliseerd.

Naadloze communicatie en opvolging

De app bevat een ingebouwd communicatiesysteem, waardoor berichten kunnen worden gestuurd van het hoofdkantoor naar de technicus en vice versa. Als er problemen optreden tijdens een taak, kan de technicus een follow-up toevoegen aan de werkbon. Bijvoorbeeld, als er een product moet worden bijbesteld, ontvangt het hoofdkantoor hiervan een melding. Ze kunnen zelfs een automatisch inkooporder inplannen om het benodigde materiaal te bestellen. Dit stroomlijnt de communicatie en zorgt ervoor dat er snel actie wordt ondernomen bij eventuele problemen.

Ervaar zelf de voordelen

Met de op maat gemaakte app van BIQS wordt de afhandeling van werkbonnen eenvoudiger, sneller en efficiënter. Je vermijdt papieren rompslomp, versnelt de facturatie en verbetert de communicatie tussen het hoofdkantoor en de technici. Wil je jouw bedrijfsprocessen ook optimaliseren en de productiviteit verhogen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze op maat gemaakte app jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen. Het is tijd om afscheid te nemen van de papieren chaos en over te stappen naar een efficiëntere manier van werken met de app van BIQS.

Heb je een vraag?
Ons team staat klaar